PRESENTACIÓ VÍDEOS
Comencem a descobrir el producte bàsic per fer el sabó: l'oli.
L’oli d’oliva verge és
un element meitat aliment i meitat medicina, ja que provoca efectes
molt beneficiosos sobre els aparells digestiu i cardiovascular de
l’organisme humà i retarda els processos oxidatius.
L'oli d’oliva verge és
un excel·lent aliat per a la salut dels teixits corporals. Utilitzat
des de l’antigor per moltes cultures (egipcis, romans..) per a cuidar,
embellir i tonificar el cos, l’oli d’oliva ha recuperat actualment les
funcions com a bàlsam de bellesa, en cosmètica i en centres d’estètica o
de massatges.
· És ric en vitamines A, D, E i K i afavoreix l’absorció dels minerals com ara el calci, el fòsfor, el ferro, el magnesi...
· És el millor greix per l'alimentació infantil i proporciona una relació de molècules greixoses similar a la de la llet materna.
· Millora el control de la pressió arterial i ajuda a controlar el nivell de glucosa en sang.
· Evita l'acidesa gàstrica i facilita el trànsit intestinal. És eficaç en tot el procés digestiu.
· Redueix el risc de patir infarts i altres malalties cardiovasculars en augmentar la quantitat de colesterol bo.
· És ric en àcids grassos essencials, que contribueixen a restaurar els nivells naturals d’humitat de la pell.
· Els darrers estudis sobre cèl·lules humanes mostren evidències dels efectes protectors sobre el càncer.
· Prevé
malalties degeneratives com l’Alzheimer i actua contra l’envelliment
gràcies a la seva elevada quantitat d’antioxidants naturals.
· Té un notable efecte tonificant de l’epidermis.
· És un útil emol·lient corporal que es fa servir per a la realització de massatges terapèutics.
· El seu principal component, l’àcid oleic, és un constituent de les membranes cel·lulars i de la pell.
· Protegeix la pell de factors ambientals externs, la hidrata, manté l'estructura integra de la dermis i la regenera.
Tot
i així, nosaltres no treballarem només amb oli d'oliva verge, sinó que
per tal d'afavorir el medi ambient, usarem oli reciclat per fer el sabó.
Sabeu
què és l'oli reciclat? Creieu que és necessari reciclar-lo? Quins
efectes nocius pot tenir el no fer-ho? Com podem reciclar l'oli?
Mireu els següents vídeos per començar a descobrir una mica sobre el tema:
A continuació respon els següents qüestionaris:
Campanya "Oli usat i ben desat"
Després de veure el vídeo explicatiu d’aquesta campanya, respon a les següents preguntes:
- Què fem amb l’oli després de cuinar?
- Quin tipus de residu és l’oli?
- Quins efectes té per l’economia i pel medi ambient?
- Com podem evitar tot aquest malbaratament i contaminació?
- En què es converteix l’oli reciclat a Catalunya?
- Quin objectiu té la campanya de la cooperativa TEB? Com ho fa?
- Quines facilitats ofereix la cooperativa per tal de reciclar més fàcilment?
- Què podem fer amb l’oli sobrant a la paella?
Servei de recollida d'oli de cuina usat als punts verds de la ciutat
Fes un resum del procés de recollida i reciclatge de l’oli a partir d’aquest vídeo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada